Réduction de la consommation de sel: opportunité, impact et stratégies (Record no. 45684)

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Document type Article
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System control number (PubMed ID)22934471
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Modifying agency IMAD
Transcribing agency SzLaCU
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9 (RLIN) 49302
Personal name Bochud, Murielle
119 ## - DEPOT INSTITUTIONNEL
Dépôt institutionnel DUMSC
-- IUMSP
245 ## - TITLE STATEMENT
Title Réduction de la consommation de sel: opportunité, impact et stratégies
Medium [article]
500 ## - GENERAL NOTE
General note Titre traduit: Population reduction of salt consumption: opportunities, impact and strategies
520 ## - SUMMARY, ETC.
Summary, etc Une enquête nationale confirme la consommation élevée de sel dans la population suisse (9,1 g par jour). L'Office fédéral de la santé publique (OFSP) a lancé une stratégie de réduction de cette consommation afin de diminuer la morbidité et la mortalité cardiovasculaires, principalement via la baisse de la pression artérielle. Les mesures de santé publique les plus efficaces sont celles visant à réduire le contenu en sel des préparations alimentaires, car elles ne nécessitent pas un changement de comportement des consommateurs. L'OFSP a opté pour une collaboration avec l'industrie alimentaire sur une base volontaire. Des évaluations régulières de la consommation de sel, de l'hypertension artérielle et de la morbidité-mortalité cardiovasculaires dans la population seront nécessaires pour estimer l'impact de cette stratégie. [Auteurs] [Abstract] A national survey showed that Swiss people eat high quantity of salt (9.1 g per day on average). The Swiss Federal Office of Public Health (FOPH) has launched a strategy to reduce salt intake in the population in order to decrease cardiovascular morbidity and mortality, mainly via blood pressure reduction. The most effective public health measures are to reduce the salt content of processed food rich in salt because they do not need to change consumers' eating behaviours. The FOPH has chosen to collaborate with the food industry on a voluntary basis. Regular population-based surveys will be needed to monitor the impact of current measures on salt consumption, hypertension prevalence as well as cardiovascular morbidity and mortality in the years to come. [Authors]
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9 (RLIN) 46650
Personal name Marques-Vidal, Pedro Manuel
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Personal name Burnier, Michel
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Personal name Paccaud, Fred
773 ## - HOST ITEM ENTRY
Title Revue médicale suisse
Place, publisher, and date of publication 2012
Relationship information 8, 348 (2012), 1443-1447
Display text In
Issue 348
Volume 8
856 4# - ELECTRONIC LOCATION AND ACCESS
Uniform Resource Identifier https://www.revmed.ch/RMS/2012/RMS-348/Reduction-de-la-consommation-de-sel-opportunite-impact-et-strategies
Public note Date de consultation : 28.02.2018
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Koha item type Accès en ligne
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Term Diet, Sodium-Restricted
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Term Hypertension
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Term Hypertension
General subdivision prevention & control
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Term Switzerland
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Term Journal Article
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9 (RLIN) 99102
Term Santé publique
Holdings
Koha item type Permanent Location Lost status Withdrawn status Not for loan Price effective from Date acquired Current Location Public note Date last seen Collection code Full call number Damaged status
Accès en ligneIST, Institut universitaire romand de santé au travail; Bibliothèque  Disponible2016-04-132012-12-18IST, Institut universitaire romand de santé au travail; Bibliothèque 2016-04-13 PUB-ART-REGIO 
Accès en ligneimad, Institut genevois de maintien à domicile; Centre de documentation  Disponible 2012-12-18imad, Institut genevois de maintien à domicile; Centre de documentation[Document électronique]2016-04-13Article